Tunerec.com en Spotify-dödare?

Posted by in Fildelning, Gratis (Freeconomics), Nyheter, Startups

Sveriges hetaste startup för tillfället är helt klart musiktjänsten Spotify. För två år sen gick det inte en dag utan att jag hörde någon nämna MySpace, som sedan snabbt bytes ut mot Facebook och senaste veckorna har det varit Spotify som varit på allas tungor. Nu lanseras Tunerec.com som utmanar Spotify med ett snarlikt koncept men browserbaserat.

Precis som Spotify så är det svenskar som står bakom Tunerec. Bolaget finansieras av privata svenska investerare och utvecklas i samarbete två svenska IT-bolag.

“Vi vill addera en social funktion till musiktjänsten och skapa en plats på nätet där navet är musiken. Vi känner att sättet man konsumerar musik håller på att ändras från att man köper skivor till att i stället lyssna på nätet.”, säger Sven Boström, vd på Tunerec, till DN.se.

Tjänsten kommer precis som Spotify att finansieras av reklam och abonnemangsavgifter. Tekniskt skiljer sig dock tjänsterna rätt rejält. Tunerec samlar ihop sitt musikarkiv genom att spela in musik från massa olika webbradiokanaler. Det innebär lägre kvalité på ljudet och även att du inte omedelbart får tillgång till lika stor musikkatalog som hos Spotify. Det som talar för Tunerec är framförallt att du inte behöver ladda hem en applikation och att man utlovar många socialafunktioner vilket jag saknar på Spotify än så länge.

Tyck till!
Vad tror du kommer Tunerec bli lika hypat som Spotify? När får vi se en webbaserad version av Spotify? Kommer reklamfinansierade streamingtjänster konkurrera ut fildelningen? Kommentera gärna.

Läs mer:
- Tunerec.com – Ansök om ett beta konto nu
- Sajten Tunerec utmanar Spotify (DN.se)
- Nätradiomusik från två svenska sajter (NyTeknik.se)
- Ny svensk tjänst fixar laglig musikdelning (Metro.se)
- Spotify Spinoffs. Eller ripoffs? (Talky.se)